HEM

MEDLEMMAR   

TRÄFFAR FILMER FORUM FOTOALBUM LÄNKAR GÄSTBOK RACING

Dragracing säsongen 2002

Vi avslutade ju fjolårets rapport från racingbanorna med att vara lite kaxiga inför årets race. Och glädjande nog så infriades dessa profetior, ja till och med över förväntan. Vi tar det väl i rätt ordning.
Säsongen började för klubbens racers med Junior Jamboree i Västerås, en tävling enbart för Junior Dragsters. Albin Frank kvalade som stark 2:a,men gjorde en brakeout i första rundan med 1/100 dels sekund, och därmed var det bara att lasta .Tung hemresa. Nästa tävling , ”Spring Champ” i Piteå. Alla tre Nailheadsteamen på plats, nu med bättre boende och utökad markservice. Vissa vill göra gällande att det var det sistnämnda som gjorde denna säsong den bästa hittills. Nåväl, Albin med Henke och Linus i teamet kör nu helt sitt eget” race”. Vid större reparationer måste pappa Anders rycka in men i övrigt så funkar detta bara bättre och bättre. Albin kvalde in som 1:a och gick till final för första gången där det emellertid slutade med en 2:plats. Men det var det bästa resultatet hittills. Bådade gott. Anders och Martin låg efter varann i kvalet med Martin snäppet före med en 2: plats och Anders 3:a. Anders hade oturen att köra sönder höger bromsok bak i sista kvalet på söndagen så någon eliminering blev det inte för honom. Martin gick hela vägen till finalen där den ständige motståndaren Janne Rohdin väntade. Årets säsong började som fjolårets slutade efter Janne i mål Pallplacering alltså. Den första på länge. Nästa race blev ett regnigt Sundsvall. Anders och Albin på plats och kvalade 2:a respektive 12:a. Sedan regnade hela söndagen bort. Synd om den hårt kämpande Sundsvallsklubben som gör ett mycket bra jobb för att få köra på sin nya bana.

”Midnight Sun Int” näst på tur. Albin kval 8:a men fick möte kval-ettan i första rundan och så var den dagen förstörd. Kvalnian Martin vann över Bosse Hall 1 första rundan för att sedan åka ut mot kval-ettan ”Halmhatt”Mattsson.
Anders kvalade som nummer fem och körde elimineringen på ett suveränt sätt.
Det gick hela vägen till final där ”omöjlige” Vesa Raiski blev för svår. På pallen i Piteås största tävling! Inte illa.”Gold Town summer race” anno 2002 går väl till historien på flera sätt. För det första så blev kvalet det tätaste på länge. Då röken hade lagt sig så var 3 Super Gas förare inkvalade på samma tusendel!!! 6.304 (på 6.300 index)!! Då näst bästa tiden fick avgöra så blev kvallistan följande. Martin 1:a, Anders 2:a och Janne Rohdin 3:a.
Martin fick revansch från förra helgen och slog ut ”Halmhatt” i ett tätt race i 1:a rundan. Andra körningen mot Anders Brännström (inte Brälla) var ännu tätare. Sedan via en solo var Martin i final.
Anders och Janne vann sina inledande körningar lika galant och skulle mötas i semi. Där bar det sig inte bättre att båda rödlyktade! Är man laddad så är man och vems fel det var kommer nog inte att kunna utredas förrän asfalten blommar. Försök har gjorts, b.l.a på banketten, men utan resultat. Kontentan av detta så blev Martin utan motståndare i finalen och fick en fin buckla med sig hem. Albin kvalade in som 8:a men fick möte kval-ettan Brundin direkt och fick lasta. Sko Uno Drag festival drog till sig stort internationellt motstånd i Super Gas. 25 inkvalade bilar där ett fåtal var svenskar. Martin kval 3:a och Anders kval 11:a.
Anders blev hårfint utslagen i 2:a rundan av den engelske mästaren Tim Adams med 9.810 och 0.067 i reaktion mot Tims 9.824/0.068. Inte mycket. Synd efter en stark körning. Martin hade flyt då inte Vesa Raiski kom till start i första rundan i 32 bilarsstegen och gick sedan hela vägen till semi. Där tog det tyvärr stopp mot en viss Mattsson. Det var visst hans tur. Tredje helgen på raken dessa herrar fick mötas. ”Halmhatt” vann sedan hela tävlingen

.
Sida 2

Nailheads rod & rebuilt Spårvägen 6. 90131 Umeå tfn 090-773018