HEM

MEDLEMMAR   

TRÄFFAR FILMER FORUM FOTOALBUM LÄNKAR GÄSTBOK RACING

Dragracing säsongen 2001

Till säsongen 2001 skulle medelåldern i ”Nailheads Racing” sjunka betydligt. För på Piteås Junitävling tog två av våra framtidshopp inom motorhobbyn sina dragracinglicenser.

11 åringarna Linus Sjöström o Albin Frank körde upp för licens i Albins juniordragster. Detta upptog en stor del av lördagen för övriga i teamet (fäderna) så annan kvalkörning kom lite i skymundan.

Tre kvalrundor vardera blev det innan regnet på söndagen satte stopp för övriga aktiviteter.

Till premiärtävlingen i Sundsvall åkte Anders med Fairlanen och Albin med dragstern. Albin sköt oturligt en stake genom blocket
(den enda !!) på sin Briggs & Stratton i första kvalrundan och så var den helgen förstörd.

Oljetrycksproblemen fortsatte för Anders så ingen eliminering där inte. Men skam den som ger sig, så under senare delen av säsongen så verkar det som om problemen har löst sig.

Julitävlingen i Piteå mönstrade tre förare från Nailheads in. Albin fick nu äntligen några rundor under slicksen med sin juniordragster, nu med nyinköpt motor. Förbättrade tider och mer och mer rutin. Bästa tid på 16.19 men åkte ut i 1:a rundan mot betydligt mer rutinerat motstånd, detta gällde tyvärr även övriga förare från klubben, Martin förlorade med endast 1 tusendel!! mot David Norgren, snöpligt men ”thats racing”.

 


I Skellefteå detta år var det Anders tur att lyckas, kval-etta med en ”dubbelnolla” D v s kvaltid:6.300. Bra gick det ända till semifinal där Bosse Hall med en GUL Anglia blev för svår. Martin hade ett ”fladdrigt” kval ( säkert beroende på för nytvättad bil ?) och åkte ut mot den ”ständige kombattanten” Janne Rohdin. Albin kämpade på men förlorade även han i 1:a. Till Sko Uno dragfestival åkte Martin med Anglian och Albin med dragstern. Kanonfin tävling och härligt väder. Albin genomförde ett bra kval och slutade kval-elva av 20 förare. Stort missflyt infanns sig emellertid till första rundan innan start då gasreglaget gick sönder, snacka om otur, bara att rulla tillbaka. Den flammade Anglian kämpade på i värmen (31 grader i skuggan) och försökte få ordning på tiderna och slutade kval-tretton med en 9.94 körning, rätt så trångt alltså mellan 9.90-9.94. Martin lyckades slå ut Bosse Hall i första innan flerfaldige nordiske mästaren Vesa Raiski blev för svår.

Sista Pite och alla på plats. Albin var ensam men kvalade som aldrig förr, hela teamet med Henke och Linus som crew är nu helt självgående vilket avlastar övriga i gänget. Albin överträffade sig själv och förbättrade gång på gång. Slutligen stod ”juniorteamet” där med ett präktigt nytt rekord.14.77 /68 km/h samt bästa reaktionstid på endast 3 tusendelar, bådar gott inför nästa år. Martin och Anders kämpade med kvaltider mellan 9.84-10.+ men stannade som kvalfyra och femma med 9.93-9.94. Givetvis ska ju dessa kvalplaceringar möta varandra i 1:a rundan så tyvärr fick bara en Nailhedare gå vidare. Det blev Martin som drog det längsta strået denna gång med en 9.91 körning. Sen blev det som vanligt, Rohdin i semi och ett tätt race men med ett ”braekande” 9.986 mot Jannes 9.915 så var det bara att packa ihop. Om vi har räknat rätt så har, eller skulle Janne och Martin mötts sex gånger, resultatet för närvarande är oavgjort 3-3, så striden får gå vidare. Tack vare Jannes seger vann han cupen mycket knappt före David Norgren. Anders fina Skellefteåtävling tog honom till en fin 3:e plats och klubbkollegan, med en rundavinst mindre, som fyra.

Sammanfattningsvis inget större år för ”Nailheads Racing” men bilarna och gossarna är hela och snygga, tröjor har vi, så se upp nästa år..

för då är vi farliga .

Nailheads rod & rebuilt Spårvägen 6. 90131 Umeå tfn 090-773018