HEM

MEDLEMMAR   

TRÄFFAR FILMER FORUM FOTOALBUM LÄNKAR GÄSTBOK RACING

Dragracing säsongen 2000

Anders Brändström hade en mycket problemfylld säsong med stora oljetrycksproblem i sin Ford 460. Problemen började i och med bytet till rullkam ifjol och verkar svårlösta. Även ett motorhaveri under året har ytterligare strulat till det. Anders stod över tävlingarna i Kubbe och i Skellefteå men kvalade i Piteå, sedan avstod han från elimineringarna av ovan nämnda skäl.

Martin Sjöström hade också inledningsvis mekaniska problem. Båda Kubbetävlingarna fick avbrytas på grund av brustna vipparmsaxlar och bryggor som inte ville sitta fast. Junitävlingen i Piteå krockade med vårat ”Wheels Nat´s Norr” så det blev först under ”Midnight Sun Int.” som felet med en felaktig helicoilgänga kunde avhjälpas.

På Skellefteåtävlingen fungerade det desto bättre, kval-etta på 6.301(6.300 index) och flera körningar mellan detta och 6.310 visade att man var på rätt väg. Flytet skulle hålla i sig genom hela söndagen så efter en mycket spännande eliminering så lyckades Martin vinna en tight final mot ”Halmhatt” Mattsson/Stockholm.

På sista Piteåtävlingen fungerade det också bra (kvaltvåa). Efter en onödig ”rödlykta” i semifinalen blev det ändå en buckla att ta hem eftersom det kördes om tredjepris på denna tävling.

Så efter en bra avslutning blev resultatet en slutlig fjärdeplats i Norrlandscupen säsongen 2000.Vi syns i stage!

 

 

Nailheads rod & rebuilt Spårvägen 6. 90131 Umeå tfn 090-773018